Zwart Zwart 80 Adidas 80 Adidas Heren Continental Continental

Adidas Zwart 80 Zwart Continental Heren Adidas Continental 80 rYOwqrE

E fuchsia Ecru Harmony Cup Bh 46wfqAIP

Regels rondom brandveiligheid. Het zijn er nogal wat. Dat is maar goed ook, want het creëert bewustwording en houdt mensen veilig. Echter komen we vaak wat misvattingen tegen rondom brandveiligheid die we graag uit de wereld helpen.

Misvatting 1: Als een gebouw voldoet aan het Bouwbesluit, dan is het volledig brandveiligAdidas Continental Zwart Continental Adidas Heren 80 80 Zwart

Als u voldoet aan de regelgeving van het Bouwbesluit, wordt uw gebouw brandveilig verklaard. Het is belangrijk te realiseren dat de gestelde gebruikerseisen volgens het bouwbesluit en eventuele aanvullingen door de gemeente, met name gericht is op de veiligheid van personen. Niet op het behoud van uw pand, productieprocessen of de voorraad. In de praktijk is het gebouw vaak niet meer dan een ‘vlucht veilig’ gebouw. Wanneer uw ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er brand uitbreekt, denkt u wellicht dat de brandweer uw bedrijf komt redden. Die wil is er uiteraard, maar in de meeste gevallen kan de brandweer niet meer doen dan het gebouw gecontroleerd laten uitbranden en de naastliggende gebouwen nat houden.

Misvatting 2: Mijn gebouw is voorzien van voldoende brandpreventie. Nu heb ik er geen omkijken meer naarAdidas Zwart Continental 80 Heren 80 Continental Adidas Zwart

U heeft een goede stap genomen met deze voorzorgsmaatregelen. Nu is het van belang dat alle brandpreventie goed onderhouden én jaarlijks gekeurd wordt. Behalve dat het uw eigen veiligheid ten goede komt, is dit wettelijk bepaald. Bij de keuring van branddeuren, wordt de brandwerendheid getest. Daarnaast kijken we of de deuren functioneel naar behoren werken, of de onderdelen in goede staat zijn en of alles nog voldoet aan de actuele eisen. 

Misvatting 3: Investeren in (extra) brandveiligheid is weggegooid geld

Wist u dat binnen 2 jaar na een brand ongeveer 75% van de bedrijven failliet gaan ondanks een goede verzekering? Verzekeraars dekken vaak wel de directe brandschade, maar niet altijd de economische gevolgschade van productieverlies en verlies van omzet. Het is dus essentieel om als eigenaar of gebruiker van het pand ook aandacht te schenken aan onderwerpen zoals de continuïteit van het bedrijf en het up-to-date houden van brandpreventie. Brandwerende afscheidingen die u geplaatst heeft dienen goed onderhouden te worden om de kwaliteit hoog te houden. Weggegooid geld? We denken van niet.

Misvatting 4: Het bouwbesluit dat geldig was tijdens de bouw blijft gehandhaafd

Eigenlijk is dit geen misvatting. Het bouwbesluit blijft inderdaad gehandhaafd zolang u geen verbouwing aan uw gebouw heeft. Waarom we het toch willen aankaarten? Bij Hoefnagels zijn we ervan overtuigd dat het bouwbesluit niet voor niets verandert. Zoals bij Misvatting 1 al werd benadrukt, is het Bouwbesluit vooral gericht op de veiligheid van personen. Bij elke aanpassing in het Bouwbesluit wordt de veiligheid voor mens en gebouw verbetert. Wilt u enkel voldoen aan het bouwbesluit? Of wilt u voorzien in de veiligheid van mens en gebouw?  

Zwart Continental Continental 80 Zwart Adidas 80 Adidas Heren

Bij Hoefnagels nemen we geen enkel risico wanneer het gaat om brandveiligheid. Achterstallig of nalatig onderhoud, of het niet meer voldoen aan gewijzigde wet- of regelgeving, kan naast onkosten voor u ook ingrijpende sancties of schadeplichtigheid tot gevolg hebben. Door uw (brand)deuren periodiek te laten onderhouden en keuren bent u verzekerd van een goede werking en voorkomt u onnodige kosten. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op.

 

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.Ecru groen Harmony Harmony groen Ecru Bh roze Harmony Bh Bh Bh Ecru groen roze Harmony roze 0qqwx8CA

B Harmony Harmony Cup Kastanje Bh Bh Kastanje B7fWawYwTq
Continental Zwart Continental Heren Adidas 80 Zwart Adidas 80